A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Компанії Clarivate та Elsevier повідомили про підтримку України та припинення діяльності в рф

Опубліковано 31 березня 2022 року о 10:45


Після заклику Міністерства освіти і науки про припинення співпраці з державою-агресором рф і союзною до неї Республікою Білорусь, компанії Clarivate та Elsevier, яким належать провідні міжнародні ресурси наукової інформації, повідомили про підтримку України та вжиті заходи у відповідь на військову агресію з боку рф. 

«Clarivate поважає та підтримує верховенство міжнародного права та приєднується до світової спільноти в засудженні нападу росії на Україну. Враховуючи, що агресія проти України з боку російських військ триває, компанія Clarivate прийняла рішення негайно закрити офіс у росії, а протягом найближчих тижнів ми працюватимемо над припиненням комерційної діяльності в рф», – йдеться в заяві компанії Clarivate, яка володіє інформаційними системами та ресурсами інтелектуальної власності, зокрема однією з найбільших у світі реферативних, бібліографічних баз даних Web of Science та базою даних патентної інформації Derwent Innovation. 

На початку березня компанія повністю призупинила оцінку для індексування в базі даних Web of Science нових журналів, які видаються в росії та Білорусі. 

Про своє рішення призупинити продажі продуктів і послуг у рф і РБ, за винятком окремих баз даних медичного профілю, повідомляється в оновленій заяві Elsevier, одного з найбільших світових видавців наукової літератури, якому належать повнотекстова база наукової літератури ScienceDirect, реферативна, бібліографічна база даних Scopus та інші електронні ресурси наукової інформації. 

«Elsevier засуджує російське вторгнення в Україну та приєднується до заклику про негайне припинення вогню для захисту мирного населення й відновлення миру. Ми підтримуємо український народ і прагнемо підтримувати дослідницькі та медичні спільноти, які постраждали від спричиненої війною гуманітарної кризи», – йдеться в заяві компанії

Раніше компанія Elsevier надала українським фахівцям у галузі медицини безкоштовний доступ до таких електронних платформ наукової інформації, як ClinicalKey, Complete Anatomy та Osmosis. 

Компанії Clarivate та Elsevier також повідомили про рішення виділити кошти для фінансової підтримки людей, які постраждали від розв’язаної російською федерацією війни. 

Нагадаємо, освітні платформи Coursera та EdX припинилиспівпрацю з російською федерацією.