A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Коментар МОН щодо меморандуму про співпрацю з міжнародним благодійним фондом допомоги дітям «Parimatch Foundation»

Опубліковано 19 серпня 2022 року о 18:45


Міністерство освіти і науки України на постійній основі співпрацює з багатьма міжнародними і національними фондами, організаціями та компаніями, які спрямовані на підтримку освітян та здобувачів освіти.

Підписаний 16 серпня 2022 року меморандум про співпрацю МОН і Parimatch Foundation викликав обговорення у соціальних мережах та необгрунтовану негативну оцінку деяких «диванних експертів».

Тож пропонуємо ознайомитися із минулорічними результатами співпраці МОН і Фонду та заходами, що заплановані цьогоріч.

Результатом минулорічного меморандуму є:

  • презентація діджитал-платформи «Active Youth», яка поліпшить розвиток фізичної культури та спорту в закладах освіти;
  • у межах програми «Нова фізична культура» майже 70 тис. учителів фізичної культури прослухали онлайн-курси та отримали сертифікати;
  • 24, 5 тис. учителів, представників спорту та наукових експертів узяли участь в освітніх конференціях;
  • 200 закладів освіти отримали спортивний інвентар на загальну суму 2 млн грн.

Метою підписаного 16 серпня 2022 року меморандуму є підвищення компетентностей та навичок суб’єктів освітньої діяльності, впровадження нових технологій та сервісів в освітній процес, мотивації педагогічних та науково-педагогічних працівників, застосування різноманітних методологій у роботі зі здобувачами освіти, зокрема й здобувачів освіти з особливими освітніми потребами, вдосконалення інклюзивної системи освіти, поліпшення ментального та фізичного здоров’я здобувачів освіти, а також популяризація впровадження сучасних програм та методик.

Результати співпраці в умовах воєнного стану:

  • проведено конкурс для вчителів-новаторів: 30 закладів освіти уже стали переможцями і до 1 вересня отримають сучасне спортивне оснащення;
  • навчання психологів ІРЦ: Фонд у співпраці з Ізраїльською коаліцією травми розпочав навчальний курс для психологів ІРЦ. Навчання у регіонах відбувається за підтримки департаментів освіти та науки. Курси вже пройшли психологи в ТернопільськійЛьвівськійІвано-ФранківськійКиївськійЧернівецькій областях. Нині понад 150 психологів уже використовують набуті компетенції. До кінця року заплановано навчити психологів ІРЦ із 10 областей України; 
  • у березні Parimatch Foundation відгукнувся на запит Міністерства освіти і науки України та передав гуманітарну допомогу закладам освіти на Заході України, які стали тимчасовим прихистком для внутрішньо переміщених осіб.

Звертаємося з проханням не робити передчасних висновків і гучних заяв щодо співпраці з благодійним фондом, який від початку широкомасштабного військового вторгнення рф посилив підтримку не лише у сфері освіти, а й допоміг багатьом українцям, які опинилися у вкрай скрутному становищі.