A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Команди двох українських вишів перемогли у локальному етапі міжнародного космічного хакатону

Опубліковано 23 жовтня 2019 року о 17:02

28 команд, до складу яких увійшли майже 200 дослідників космосу із 6 регіонів України, взяли участь у локальному етапі міжнародного хакатону NASA SpaceAppsChallenge. За результатами змагань журі визначило два виші, які змагатимуться за місце у фіналі міжнародного етапу конкурсу — це проєкт команди ДНУ ім. О. Гончара та НТУУ “Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського”.

Сам хакатон пройшов на базі Інжинірингової школи Дніпровського національного університету ім. О. Гончара у жовтні.

Команди пропонували ідеї за кількома тематичними напрямами: “Океани Землі”, “Наш Місяць”, “Планети поруч і далеко”, “До зірок” та “Жити в нашому світі”. Водночас 10 менторів допомагали їм опрацьовувати і технічно обґрунтовувати ідеї перед фінальною презентацією. Загалом інтелектуальний марафон тривав упродовж 48 годин.

Наразі команди-переможці локального етапу мають створити відеоролик про свій проєкт та викласти його на інтернет-ресурсі NASA. Переможці конкурсу, яких визначать на початку 2020 року, отримають запрошення на запуск ракети на космодромі в США.

Довідково.

Космічний інтелектуальний марафон NASA SpaceAppsChallenge проходить з 2012 року в більш як 200 містах світу. Змагання збирає тисячі інноваторів, дизайнерів, інженерів та аналітиків. У Дніпрі цей захід вже третій рік поспіль організовує ГО “Асоціація Ноосфера”.

Нагадаємо, що у рівненському виші втілюватимуть міжнародний проєкт із водної безпеки.