A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Команда з ВНТУ потрапила у 2% кращих на олімпіаді з програмування Google HashСode, де змагались 10 тис команд з усього світу

Опубліковано 15 березня 2018 року о 16:13

200 місце серед 10 тис суперників з усього світу зайняла команда “IT Crowd” з  Вінницького національного технічного університету в межах олімпіади з програмування Google HashСode. Змагання у ВНТУ проводилися за ініціативи кафедри комп’ютерних наук вишу. Загалом від університету в олімпіаді взяли участь понад  80 учасників, які розділились на кілька команд.

Євген Шемет, викладач кафедри комп’ютерних наук ВНТУ, розповідає, що цьогоріч здачі були не такі складні, як у попередні роки.

“В топі турнірної таблиці команди розмістились дуже щільно, тому що місця вирішувала незначна різниця в балах. Перше місце за результатами змагань у нашому виші лише на 5% менше за балами від першого місця у світі. Але це вже 200 позиція у загальному заліку”, - пояснює викладач.

У межах олімпіади Google HashСodе учасники отримали завдання, яке потрібно було вирішити в режимі онлайн за кілька годин.

“Google Hashcode - олімпіада не зі спортивного програмування, а з інженерного. Вона містить задачі прикладного характеру. Так, позаторік було завдання розробити систему управління масовою доставкою товарів дронами між гуртовими складами, магазинами та покупцями. Цього року треба було розрахувати шлях для автомобілів, які самостійно пересуваються. Це більшою мірою завдання на оптимізацію, в них немає правильних відповідей», - зазначає викладач кафедри комп’ютерних наук ВНТУ.

У змаганнях взяли участь студенти та досвідчені фахівці ІТ-галузі з Європи, Близького Сходу та Африки. Важливо додати, що 13 команд з України зайняли у цьому змаганні вищі місця. Так, українці посіли 10-ту, 23-тю, 36-ту, 56-ту, 67-му, 88-му. 97-му, 109-ту, 134-ту, 146-ту, 166-ту, 168-му та 190-ту сходинки.

На думку організаторів, такі змагання цікаві для студентів, адже мають багато переваг: дають уявлення про задачі з якими стикаються фахівці провідних ІТ-компаній, стимулюють до нестандартного мислення під час рішення складних задач, а також вчать злагоджено працювати у команді.

Організатори змагань у виші планують нагородити найактивніших учасників цінними призами.