A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Команда ВНТУ перемогла у Національному відборі конкурсу Enactus Ukraine

Опубліковано 11 липня 2018 року о 15:00

Понад 30 студентів Вінницького національного технічного університету стали фіналістами Національного відбору змагань Enactus Ukraine. Вони представили 3 командні проекти, спрямовані на покращення якості життя. Вже у жовтні цього року  вінницькі студенти представлятимуть Україну на Всесвітньому кубку Enactus, який збере молодь з-понад 35 країн світу в Каліфорнії (США).

“Наша команда презентувала 3 великі проекти та 3 підпроекти. Протягом року ми працювали над їхньою реалізацією у Вінницькій області. Важливо, що всі запропоновані соціально-підприємницькі проекти спрямовані на покращення життєвих стандартів людей”, - зазначила учасниця конкурсу та студентка ВНТУ Катерина Подолянчук.

За умовами конкурсу команда мала протягом 17 хилин представити проект, його ідею та ціль, а також розказати про вже досягнуті результати. Наприклад, один з проектів “Екологія без меж” пропонує систему збору та утилізації паперових стаканів у кав’ярнях та коворкінг-центрах. В межах проекту студенти, зокрема, розробили макет еко-контейнерів зі збору паперового посуду, який далі відправлятиметься на вторинну переробку.

Інший студентський проект - “Eco to the World” - розказує про можливості допомоги безробітним, незалежно від місця їх проживання. Щоб реалізувати цю ідею, студенти співпрацювали з дівчиною з м. Аккри (Гана).

“Ми дистанційно навчили її виготовляти листівки з переробленого паперу. Тепер вона продає їх та отримує за це мінімальну зарплату”, - розповіла Катерина Подолянчук

Загалом у фінальних змаганнях взяли участь 12 українських вишів. Друге місце посіла команда Київського національного університету  ім. Вадима Гетьмана, а третє - студенти Одеського національного університету.

Нагадаємо, що ЧНУ реалізував медіа-проект, який покращить комунікацію між ОТГ області