A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Команда Вінницького НАУ отримала відзнаку на конкурсі стартапів та виборола 10 тис гривень на реалізацію

Опубліковано 27 грудня 2019 року о 16:12

Команда Вінницького національного аграрного університету отримала відзнаку на регіональному Ярмарку розробок та інновацій для бізнесу – для розвитку проєкту вони отримають 10 тис гривень. Крім того, цей стартап переміг на конкурсі стартапів, який проводило Міністерство освіти і науки, у 2018 році.

Учасники команди-призерів презентували проєкт “Вібраційний млин для механічної активації сипких матеріалів”. Він складається вібраційного млину, який дозволяє дрібнити матеріали до розміру мікрочастинок, тонших за людську волосину. Таке подрібнення дає можливість пришвидшити активність матеріалів. Приміром, подрібнені на такому млині ліки засвоюються організмом не за кілька годин, як під час звичайного подрібнення, а максимум за годину. Важливо, що такий млин ощадно використовує електроенергію.

Загалом на конкурсі свої розробки представили 20 команд, а ознайомитися з ними прийшли 50 представників малого та середнього бізнесу.

Захід організовано Агенцією регіонального розвитку Вінницької області за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що фахівці ДНУ провели Фестиваль науки для учнів дніпровських шкіл-інтернатів.