A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Команда студентів ВНТУ перемогла у національному відборі міжнародного конкурсу - вони створили 5 соціально-підприємницьких проєктів

Опубліковано 11 липня 2019 року о 13:55

Команда студентів Вінницького національного технічного університету отримала можливість представити Україну на міжнародних змаганнях Еnactus World Cup в Каліфорнії (США). Команда перемогла у фіналі національного відбору конкурсу, де взяли участь 11 українських вишів. Захід відбувся на початку липня у Києві.

За умовами конкурсу учасники мали створити соціально-підприємницькі проєкти, спрямовані на покращення якості життя людей. Автори орієнтувалися на вирішення економічних, екологічних та соціальних проблем.

Так, студенти вінницького університету представили 3 основні і 2 додаткові проєкти. Наприклад, у проєкті “Акустичний зір” дослідники запропонували ідеї для створення систем навігації, які зможуть використовувати люди із порушеннями зору. В іншому проєкті, який стосується аграрного сектору, учасники запропонували одразу дві ідеї. Перша пояснює технологію безвідходного вирощування гарбузів, де після очищення плоду насіння можна використовувати для виготовлення олії, а шкірку та залишок м'якуша переробляти на добрива. Інший напрям цього ж проєкту розповідає про використання спеціального виду черв’яків, які сприятимуть відновленню якості ґрунту та продукуватимуть органічний біогумус. Останній проєкт переможців - “Blue Blanet” - спрямований на відмову від використання пластику та пропонує прилад для очистки річок від нього.

“Конкурс проходив у два етапи: перший - півфінал, відбувався через жеребкування, де команди розподілялись на дві ліги. Після виступів усіх команд ми розповідали журі про наші проєкти, які реалізовували протягом року. Також ми представляли плани розвитку команди та додаткові можливості”, - зазначила капітан команди та студентка ВНТУ Вікторія Богачук.

За результатами виступів друге місце у фіналі посіла команда Національного університету “Києво-Могилянська академія”, а третє - Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана.

Нагадаємо, що у ХНЕУ створять серію мультфільмів про економіку для школярів.