A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Команда ЛНУ увійшла до двадцятки кращих на Міжнародній олімпіаді з програмування, де змагалися 140 команд з усього світу

Опубліковано 24 квітня 2018 року о 15:01

14 місце серед 140 суперників зайняла команда Львівського національного університету ім. І. Франка на Міжнародній студентській олімпіаді з програмування ACM ICPC 2018. Учасниками олімпіади стали 50 тис студентів з 51 країни світу.

До складу львівської команди увійшли троє студентів факультету прикладної математики та інформатики ЛНУ ім. І. Франка - Андрій Макар, Тарас Чайка та Михайло Пилип. Їм запропонували 11 задач, з яких вдалось вирішити більше половини - 6. За умовами конкурсу, кожна команда могла використовувати лише один комп’ютер, який не мав підключення до інтернету. У такий спосіб учасників перевіряли на знання алгоритмів, вміння логічно мислити і нестандартно вирішувати завдання в умовах обмеженого часу. Крім того, вони мали показати вміння злагодженої командної роботи.

Українські учасники випередили представників з Оксфорда та Кембриджа, а у турнірній таблиці їхні показники межували зі Стенфордським та Гарвардським університетами.

“Студенти нашого вишу здобули перемоги на етапі регіональних олімпіад: спочатку у всеукраїнській олімпіаді, а потім в олімпіаді південно-східного регіону Європи. Зараз відбувся фінал світової олімпіади і наші студенти увійшли до 20-ки кращих”, — зазначив проректор ЛНУ з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський.

Олімпіада з програмування ACM ICPC 2018 проходила наприкінці квітня у Пекіні (Китайська Народна Республіка).

Нагадаємо, що у ХПІ провели фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з комп'ютерних систем, учасники якої влаштували “битву роботів”