A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кількість освітян із ТОТ, які не отримали заробітну плату, зменшується щотижня, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 21 червня 2022 року о 12:50


20 червня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів про ситуацію із виплатою зарплат освітянам на окупованих територіях.

«Наразі є 29 територіальних громад, це приблизно 6 тисяч освітян, які не отримали заробітну плату за травень. Але при цьому, наголошую, МОН здійснило усі бюджетні призначення, довело до військових адміністрацій об’єднаних громад усі необхідні нормативи і перерахувало усі кошти», - наголосив Сергій Шкарлет.

Також Міністр уточнив, що 2 тижні тому таких ОТГ було 48.

За його словами, МОН постійно працює з керівниками військових адміністрацій щодо виплати зарплат, бо це є головним елементом у забезпеченні освітнього процесу.

Сергій Шкарлет нагадав, що наразі у МОН можливості виплати заробітних плат можуть бути дещо обмеженими, оскільки немає прямого менеджменту Міністерства до кожної громади.

«Формування реєстру, зокрема персональних даних по кожному з вчителів не належить до компетенції Міносвіти, адже щодо цього є засновник – місцеві органи влади і військові адміністрації. Але поступово кількість таких громад, що не отримали зарплату, скорочується, і наразі є стриманий оптимізм щодо цього», – сказав Міністр.

На запитання ведучих, чи існує інформація щодо тих профтехівців, які до прийняття закону про звільнення від мобілізації все ж таки служать у ЗСУ, Міністр озвучив дані.

«На сьогодні маємо приблизно 900 профтехівців, з них 513 педагогів і 377 здобувачів освіти. Ми пишаємось кожним з них, в нас і Міністерстві освіти також є ті, хто служить в ЗСУ», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, у Німеччині НМТ буде проходити в університетах.