A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кількість охочих працювати в Українській антарктичній експедиції збільшується – зареєстровано понад 100 кандидатів

Опубліковано 16 жовтня 2020 року о 14:50


Завершився прийом заяв на конкурс до складу зимувального загону 26-ї Української антарктичної експедиції, який проведе рік на станції «Академік Вернадський». Загалом на конкурс подали заяви 103 кандидати: 84 чоловіки та 19 жінок. У середньому це понад 8 претендентів на одне місце.

«Якщо минулого року ми отримали 88 заяв, то цьогоріч – вже 103. Можливо, цьому сприяло те, що вперше за 20 років нам спільно з Міністерством освіти і науки України вдалося збільшити оплату праці полярників, і тепер вона хоча б частково компенсує ті екстремальні умови праці, на які погоджуються зимувальники. Також нас надихає, що на наукові посади активно подають свої кандидатури жінки. Вони вже звикли, що в конкурсі дійсно рівні умови для всіх, і прагнуть працювати в Антарктиді», – зазначив Євген Дикий, директор НАНЦ.

Цього року найбільше охочих бути системним адміністратором на станції (21 кандидат), далі вже традиційно – позиції кухаря (15 кандидатів) та лікаря (14 кандидатів). На всі інші посади отримано 32 заяви: 7 – на наукові посади (по 5 кандидатів на місце), 9 – на механіка та 7 – на дизеліста.

Остаточний склад 26-ої УАЕ буде визначено наприкінці 2020 року. Кандидати мають пройти співбесіду, медогляд, психологічне тестування. Після цього переможці конкурсу вирушать на командний тренінг, а далі – у довгу подорож до Крижаного континенту.