A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кар’єрне консультування та розвиток підприємницьких навичок – у закладах професійної освіти створять центри кар’єри

Опубліковано 03 листопада 2021 року о 16:54


Задля успішного працевлаштування випускників профтехів і розвитку їх підприємницьких навичок заклади професійної освіти створять центри кар’єри. Вони допомагатимуть молоді знайти першу роботу, а також адаптувати знання та вміння до потреб ринку праці. 3 листопада 2021 року МОН розіслало листи в регіони з відповідними методичними рекомендаціями щодо створення центрів кар’єри.

«Найважливішою функцією центрів кар’єри є аналіз ринку праці, зокрема можливостей, які він пропонує, та вмінь, які потрібні для успішного працевлаштування. Центри мають допомогти учням не тільки знайти свою майбутню роботу, але й підготуватись до початку кар’єрного шляху. Однак осередки зможуть досягти мети лише за міцної співпраці закладів професійної освіти з роботодавцями та місцевою владою. Ми закликаємо місцевих управлінців і бізнес проявляти ініціативу та долучатись до розвитку центрів кар’єри», зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

Основними функціями центрів кар’єри є організація та проведення консультування учнів і випускників профтехів, розвиток підприємницької ініціативи, інформування молоді про основні тенденції ринку праці та вимоги роботодавців. 

Центри будуть вивчати динаміку попиту на відповідні професії та формувати рекомендації для керівників закладів щодо державного та регіонального замовлення. Також вони співпрацюватимуть з підприємствами та організаціями для отримання об’єктивної оцінки якості підготовки учнів профтехів. 

Нагадаємо, що регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine наближається до екватора.