A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кабмін затвердив план заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності

Опубліковано 10 грудня 2021 року о 20:07


Учора, 9 грудня 2021 року, на засіданні Уряду затверджено план заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 року. Заходи спрямовано на створення сприятливого нормативно-правового середовища для розвитку інновацій, інноваційної інфраструктури та культури підприємництва.

План заходів на 2021-2023 роки передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу щодо стимулювання інноваційної діяльності бюджетних установ, а також перегляд пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності.

«Ми прагнемо залучати ідеї молоді та відкривати нові умови для розвитку їхньої інноваційної діяльності. Уже цього року МОН запроваджено інтенсив Science&Business Startup Bootcamp, розроблено платформу “Наука і бізнес”. Такі заходи сприятимуть інтеграції ідей молоді у розвиток економіки нашої країни», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Розвиток інноваційної інфраструктури включатиме розширення мережі регіональних центрів трансферу технологій, запровадження експериментального проєкту щодо розширення мережі стартап – школа – інкубатор – акселератор на базі закладів вищої освіти та наукових установ, а також надання підтримки ЗВО та науковим установам для здійснення інноваційної діяльності.

Задля успішної комунікації усіх учасників інноваційного процесу передбачається створення вебсайту інтелектуальної власності.

Серед пріоритетних напрямів також – стимулювання інновацій та проєктів на базі відкритих даних, цифровізація, зокрема розроблення онлайн-курсів з цифрової грамотності для різних верств населення.

Передбачається, що реалізація запланованих заходів сприятиме створенню заохотливих умов і можливостей для стимулювання співпраці науковців між собою та з представниками бізнес-середовища задля комерціалізації інноваційної продукції. Також буде налагоджено комунікацію та співпрацю суб’єктів господарювання із науковим середовищем, що збільшить кількість інновацій, які будуть цікаві ринку та відповідатимуть його запитам.

Нагадаємо, експерти JRC провели дослідження трансферу технологій України.