A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кабмін визначив, які важливі науково-технічні розробки у 2019-2020 роках виконуватимуть за замовленням держави

Опубліковано 10 липня 2019 року о 15:00

Уряд затвердив перелік з понад півсотні важливих науково-технічних розробок, що виконуватимуться у 2019-2020 роках за кошти держбюджету. Відповідна постанова була ухвалена сьогодні, 10 липня 2019 року, під час засідання Кабміну.

Результатом цих робіт має стати створення потрібних державі та суспільству технологій та науково-технічної продукції. На 2019 рік у бюджеті для цього передбачено 43,2 млн гривень.

«Для відбору цих робіт ми щороку проводимо відкритий конкурс. Однак в минулі роки, навіть попри конкурс та затвердження переліку виконавців Урядом, мали ще й проводити тендери з переможцями. Це викликало подив, а іноді й обурення вчених. Але торік ми цю абсурдну ситуацію виправили. На рівні Уряду було визначено та затверджено правила конкурсного відбору, що тепер дозволяє укладати прямі договори з переможцями. Тож цього року науковці зможуть оперативніше та простіше отримати кошти під свої розробки», – розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Загалом затверджено 54 розробки за такими напрямами, як енергетика та енергоефективність, ІКТ, науки про життя, нові речовини й матеріали, раціональне природокористування. Виконавці – переважно провідні виші та наукові установи академічного сектору, державні підприємства.

Нагадуємо, що сьогодні Кабмін затвердив також порядок використання 100 млн грн, закладених цьогоріч у бюджет на базове фінансування університетської науки.