A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Інтелектуальний та духовний розвиток дитини має бути гармонійним, – Міністр Сергій Шкарлет під час зустрічі з представниками релігійних організацій

Опубліковано 04 березня 2021 року о 16:46


У четвер, 4 березня, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у засіданні Громадської Ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України.

Члени Ради обговорили ключові питання взаємодії:

  • продовження співпраці МОН та Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій;
  • викладання предметів морального спрямування в державних і комунальних закладах освіти;
  • співпраця із засобами масової інформації щодо розвитку морально-духовної освіти.

«Діалог між державою і релігійною спільнотою для подальшого вдосконалення державно-конфесійних відносин, зокрема у сфері освіти, дуже важливий. Ми маємо сприяти збалансованому освітньому процесу з урахуванням пропозицій усіх сторін, а також відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого у вересні 2020 року, та типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, ухваленої 19 лютого 2021 року. Інтелектуальний та духовний розвиток дитини має бути гармонійним», – зауважив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він відзначив важливу роль Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України в забезпеченні діалогу між МОН та ВРЦіРО щодо проблем морального виховання учнівської молоді.

За результатами засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями ухвалила План діяльності на 2021 рік та звернення до Міністерства освіти і науки України з пропозицією створити Робочу групу з опрацювання питань моральної освіти.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет провів зустріч із членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.