A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Іноземна культура, розвиток наукового співробітництва та підготовка фахівців: на базі ПолтНТУ створили Українсько-Азербайджанський культурний центр

Опубліковано 11 вересня 2018 року о 15:20

У Полтавському національному технічному університеті ім. Ю. Кондратюка відкрили Українсько-Азербайджанський культурний центр, який має популяризувати культуру країн-партнерів. Під час заходу очільник полтавського вишу та ректор Азербайджанського державного університету нафти і промисловості також підписали угоду про підготовку студентів спеціальності “Нафтогазова інженерія і технології” за програмою подвійного диплому.

“Спільна підготовка бакалаврів за програмою подвійних дипломів між українським та азербайджанським вишами дозволить покращити якість підготовки фахівців з обраної спеціальності. Крім того, використовуючи можливості Центру азербайджанська молодь зможе швидко адаптуватися до українського середовища. Тут вони також зможуть знайти друзів серед української молоді і тісно розвивати культуру разом”, - підкреслила директор Українського державного центру міжнародної освіти МОН України Олена Шаповалова.

Діяльність Центру забезпечуватиме розвиток співробітництва у сфері освіти і науки. А завдяки пропонованій програмі студенти та викладачі вишів отримають міжнародний досвід навчання.

“Підписанню Угоди передувала значна підготовка. Адже ми мали узгодити навчальний план, робочі програми, врахувати усі особливості навчального обміну студентами та викладачами. Наразі ми маємо чітко виписаний документ, який дозволить проводити якісну підготовку фахівців відповідного напряму”, - зазначив ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко.

Нагадаємо, що у СумДУ відкрили унікальну Лабораторію клітинних культур