A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Інклюзивне навчання, мобільний простір та інтерактивні уроки: понад 700 учителів Закарпаття взяли участь в управлінській студії НУШ

Опубліковано 01 березня 2019 року о 13:52

Для учителів початкових класів, методистів і керівників шкіл Закарпаття провели відкриті управлінські студії Нової української школи. Тренінги тривали впродовж 27-28 лютого 2019 року.

Під час них учителі пілотних класів НУШ, які торік у межах експерименту почали впроваджувати новий Держстандарт початкової освіти, директори шкіл та місцеві управлінці розповіли про свій успішний досвід та провели низку майстер-класів.

Серед тем форуму - як підтримувати інтерес до навчання в учнів, застосовувати ігрову та командну роботу на уроках, забезпечувати мобільність освітнього простору, вміти організувати інклюзивне навчання для дітей з особливими освітніми потребами.

Для того, щоб учасники більше дізналися про облаштування сучасного освітнього простору та навчилися працювати з інтерактивним обладнанням, на заході працювала окрема експозиція. Її наповнили сучасними меблями, обладнанням для природничо-математичних кабінетів, мультимедійною технікою тощо. Для освітян також відтворили облаштування кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів і ресурсних кімнат, де проводять корекційні заняття з дітьми з особливими освітніми потребами.

Досвідчені педагоги провели фрагмент уроку “Я досліджую світ”, на якому застосовували нові методики навчання, елементи групової діяльності та індивідуальної роботи.

Організатором дводенного заходу є департамент освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що викладачі ПНУ презентували дитячу книгу з фінансової грамотності - її поширюватимуть серед шкіл регіону.