A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Інклюзивна освіта: понад 2 тис. учасників узяли участь у семінарі зі складання індивідуальної програми розвитку учнів із ООП

Опубліковано 04 липня 2022 року о 12:25


1 липня 2022 року відбувся вебінар для закладів загальної середньої освіти на тему «Складання індивідуальної програми розвитку для учнів з особливими освітніми потребами, що навчаються в інклюзивних класах». У заході взяли участь понад 2 тис. учасників. 

Під час семінару розглянули практичні питання щодо складання індивідуальної програми розвитку за формою, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 року № 957 «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти». 

Зокрема, спікери МОН розібрали всі пункти ІПР, практичні кейси до них, надали рекомендації щодо складання програми, особливу увагу приділили складу та функціям команди психолого-педагогічного супроводу в закладах освіти, обов'язковій участі в команді фахівця ІРЦ та батьків, їхньої ролі в розробленні програми. Також на вебінарі експерти надали конкретні практичні поради, розібрали з учасниками, на що опиратися під час створення програми та яким чином реалізовувати її корекційно-розвитковий складник. Також окрему увагу спікери вебінару звернули на поставлення конкретних, досяжних та вимірювальних цілей на період реалізації ІПР. 

Учасники заходу мали можливість поставити питання доповідачам із МОН.

Трансляцію семінару можна переглянути тут.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет і Радник Гендиректора ЮНЕСКО з питань освіти обговорили проєкти підтримки України.