A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Info Science Bot: майже 3 тис. користувачів отримують актуальну інформацію у сфері науки та інновацій

Опубліковано 09 травня 2022 року о 15:55


Для оперативного інформування науковців, інноваторів та стартапників про новини та можливості МОН створено Телеграм-бот Info Science Bot. За майже місяць роботи чатботом користуються майже 3 тис. осіб. 

Уже зараз у боті розміщено понад 100 актуальних публікацій про можливості для науковців від іноземних університетів та наукових інституцій щодо грантової підтримки, мобільності та тимчасового працевлаштування. 

Зазначимо, для інноваторів зібрано пропозиції підтримки від Українського фонду стартапів та його партнерів. Також розміщено форму для партнерів/спонсорів і стартапів щодо можливості надання допомогти та підтримки у сфері науки.

Для зручності користування в Info Science Bot додано діалог «Актуальні події», де розміщено анонси відкритих конкурсів, навчальних воркшопів та тренінгів як для науковців, так і для інноваторів, а також реєстраційні заявки на участь у них. 

Info Science Bot в умовах воєнного стану продовжує працювати як майданчик обміну інформацією, оскільки через нього можна подавати актуальні новини, пропозиції щодо підтримки науки та інновацій в Україні, безпечних умов праці. Для цього у Телеграм-боті активною є кнопка «Повідомити про новину або можливість». 

Нагадаємо, у Хорватії українські науковці вперше презентують Національну науково-інформаційну систему URIS.