A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ідеї на конкурс навчальних матеріалів, які формують громадянську компетентність, можна запропонувати до 12 січня

Опубліковано 28 грудня 2017 року о 11:37

Залишилося 2 тижні до закінчення прийому робіт на конкурс з розробки навчальних матеріалів, які формують громадянську компетентність. Це одна з базових компетентностей, передбачених Законом «Про освіту» та Концепцією Нової української школи.  

Заявки на конкурс приймаються до 12 січня  2018 року. Подати заявку можна за посиланням https://goo.gl/forms/Qbuot72j44qgOjBg2 

Мета конкурсу – знайти ідеї для навчальних модулів, які б легко інтегрувались у чинні навчальні програми 5-9 класів із різних предметів, були практичними для використання на уроках та під час позакласних занять. Ці модулі допоможуть у формуванні життєвих (громадянських) компетентностей дітей.  

Вимоги до Ідей навчальних модулів, що подаються на конкурс:

1. Тема навчального модуля має легко інтегруватися в один чи декілька обов'язкових предметів. Наприклад, тема «Відповідальне ставлення до довкілля» може інтегруватися у навчальні програми хімії і географії для учнів різних вікових груп (від 5 до 9 класу). 

2. В описі ідеї має міститися:

•чітке визначення компоненту громадянської компетентності, який планується сформувати  за допомогою даного модуля;

•перелік елементів, які можуть увійти до запропонованого навчального модуля – онлайн-урок, графічні елементи, презентації, теми проектів тощо.

Етапи конкурсу:  

Розгляд пропозицій конкурсною комісією – до 25 січня  

Оголошення результатів  конкурсу – до 1 лютого 2018 року  

Відібрані ідеї будуть технічно опрацьовуватися командою студії онлайн-освіти EdEra спільно з автором ідеї.  

Напрацьовані модулі будуть розміщені на онлайн-платформі навчальних матеріалів МОН та надані у вільний доступ для використання у школах.