A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ХПІ спільно з німецьким вишем працюватиме над науковими програмами, двосторонніми проєктами та здійснить академічний обмін - підписано договір

Опубліковано 18 березня 2020 року о 14:18

Студенти та викладачі НТУ “Харківський політехнічний інститут” зможуть пройти стажування у Німеччині або втілити разом із іноземними вченими наукові проєкти. Це передбачено договором про співпрацю між ХПІ та Магдебурзьким університетом Отто фон Геріке, який підписали ректори вишів на початку березня.

Під час зустрічі партнери підписали 2 документа. Перший - загальний договір - передбачає можливість короткострокового академічного обміну студентами, аспірантами, науковцями та викладачами. Крім того, українці разом з німецькими вченими зможуть працювати над двосторонніми науковими проєктами, організовувати спільні форуми та виставки.

Інший документ - договір про подвійні дипломи - дозволить студентам, які вивчають електротехніку та машинобудування, навчатися в магістратурі одночасно двох вишів: ХПІ та Магдебурзького університету.

“Вже багато років у нашому виші працює Німецький освітній центр. Ми орієнтуємося на Німеччину та німецькомовні країни. Також виш регулярно відвідують німецькі лектори, які проводять заняття для студентів Політеху. Тому я не сумніваюся, що і надалі ми будемо активно співпрацювати та розширювати нашу роботу за багатьма напрямами”, - зазначив ректор ХПІ Євген Сокол.

Нагадаємо, що викладачі Луцького НТУ провели відкритий тренінг з комп’ютерного моделювання.