A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Хмельницький політехнічний коледж готує конкурентоспроможних працівників, - Сергій Шкарлет

Опубліковано 09 вересня 2020 року о 15:00

Президент, Уряд та Міністерство повністю підтримують розвиток фахової передвищої освіти. Наше головне завдання - підготувати конкурентоспроможного фахівця, який буде впливати на розвиток України. На цьому наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Сьогодні він перебуває у складі делегації з робочою поїздкою Президента України до Хмельницької області. Члени делегації відвідали, зокрема, Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка», який є державним закладом фахової передвищої освіти.

Традиційно коледж є лідером за кількістю поданих заяв від абітурієнтів. Не виключенням став і 2020 рік – 1234 заяви. Три роки поспіль коледж здійснює набір повного ліцензованого обсягу (за денною формою навчання). За останні 5 років контингент закладу зріс на 29%.

Наразі в закладі навчається 1558 студентів - це найбільший контингент серед усіх коледжів Хмельниччини. Цьогоріч коледж знову має  рекордне поповнення –  486 студентів.

Під час візиту Президенту та членам делегації презентовано удосконалення комп’ютерних систем коледжу, що дає змогу будувати будь-який процес господарювання з допомогою автоматизованої системи управління. Також студенти показали 3D-принтер, який може створювати складні механізми за один раз.

Окрім того, студенти продемонстрували тренажер для вдосконалення навичок практичного керування легковиком. Аналоги коштують 200 тис грн, а цей обійшовся лише в 16 тис грн, похвалився студент-розробник.

“Потужна матеріально-технічна база дає можливість готувати спеціалістів на рівні сучасних вимог. Якісними показниками роботи коледжу є високі досягнення на предметних олімпіадах, підписані договори про партнерство з світовими лідерами галузей - «SOLIDWORKS», співпраця з американськими ІТ-компаніями”, - зазначив директор коледжу.

Також Глава держави взяв участь у телемості «Студентство єднає Україну», під час якого на зв'язку з Хмельницьким були студенти Маріупольського будівельного коледжу.

У вступному слові Президент наголосив, що вітає будь-яке об’єднання українців. Адже це гарантує нашу незалежність і суверенітет.

«Ви – на великій відстані, але відстань між вами – впевнений, її більше немає. І там, і тут люди однакові. Однаково молоді, однаково красиві, бачу це навіть через маски, бачу однаковий, дуже патріотичний одяг», – сказав Володимир Зеленський.

Також учасники телемосту з Маріуполя розповіли, що мріють у майбутньому відбудовувати Донбас разом зі студентами Хмельницького коледжу.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством охорони здоров’я України розробило Збірник нормативних документів щодо роботи закладів освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).