A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Хімічні експерименти, дослідження рослин під мікроскопом та створення моделей молекул – для вчителів Донеччини провели інтенсив на базі МДПУ

Опубліковано 31 жовтня 2019 року о 13:25

Як порахувати відсоток вітамінів у овочах та фруктах, разом з учнями створити модель хімічної сполуки та приготувати тимчасові мікропрепарати для рослин. Про це дізналися вчителі хімії та біології під час семінару, який відбувся у середу, 30 жовтня 2019 року, на базі Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького. Учасниками заходів стали майже 20 педагогів Донеччини.

У виші для учасників організували три локації – “Хімія”, “Біологія” та “Молекулярна біологія”. Кожна з них містила як теоретичний блок, так і практичний.

Наприклад на локації “Хімія” вчителям розповіли про міжнародні практики організації уроків, проєктну діяльність та методики, які допомагають учням краще засвоїти навчальний матеріал. Крім того, для них провели низку хімічних експериментів, серед яких – визначення вітамінів у овочах та фруктах. При цьому вони використовували доступні реактиви, які можна знайти у господарчому магазині або аптеці.

На локації “Біологія” учасники прослухали тренінг “Методика виготовлення і візуалізації рослинних об’єктів на уроках біології та природознавства”. Там вчителі виготовляли тимчасові мікропрепарати для кімнатних рослин, виявили різницю між різними сторонами листа тощо.

Виготовляти на уроках разом з учнями моделі молекул та хімічних сполук вчителів учили на локації “Молекулярна біологія”. Важливо, що окрім навичок командної роботи така співпраця покращує опанування матеріалу дітьми.

Нагадаємо, що учителі та школярі 6 регіонів країни долучилися до STEMCamp for educators у ХПІ.