A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Харківський політехнічний інститут спільно із SoftServe започатковує оновлену спеціальність із дуальним форматом навчання

Опубліковано 16 червня 2022 року о 19:05


Восени 2022 року ІТ-компанія «SoftServe» вперше додає можливості дуального навчання до спеціальності «Комп’ютерні науки» у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Вступити цього року на неї зможуть понад 150 охочих, які вже з 3 курсу поєднуватимуть навчання з роботою.

В оновленій освітній програмі оптимізували порядок вивчення предметів, актуалізували та доповнили навчальні курси. Студенти зможуть працювати з досвідченими менторами SoftServe, відвідувати мотиваційні лекції про роботу в ІТ, поглиблені технічні курси. З третього курсу навчання здобувачів інтегруватимуть в реалії ІТ-роботи – вони працюватимуть в компанії над справжніми проєктами.

Таким чином ще до своєї першої роботи студенти пройдуть посилену теоретичну підготовку і матимуть можливість одразу використовувати на практиці отримані теоретичні знання. Виконання робочих завдань компанії в університеті зарахують за навчальною шкалою оцінювання. Такий формат допоможе легше працевлаштуватися після випуску, а також поліпшити ситуацію з дефіцитом фахівців в українській ІТ-індустрії.

«Побудова дієвої системи розвитку молодих талантів була і залишається однією зі стратегічних цілей SoftServe. І сьогодні в часи війни, коли Україна стикнулася з одним із найбільших викликів у своїй історії, ця мета лише підсилила свою актуальність. Тому ми продовжуємо вибудовувати взаємодію з університетами, розробляти різноманітні програми та імплементувати у життя найкращі практики. Дуальна освіта стає логічним кроком у формуванні молодих фахівців із практико-орієнтованим мисленням та бізнес-підходом», – коментує В’ячеслав Лаптєв, менеджер центру розвитку талантів в ІТ-компанії SoftServe, доктор економічних наук.

Цього року, крім Харкова, нові програми запустять також в Дніпрі та Києві. Загалом на рахунку компанії ще 5 спеціальностей із дуальним навчанням в університетах Львова, які стартували в попередні роки – НУ «Львівська політехніка» (Програми «Системи штучного інтелекту» та «Прикладна математика»), ЛНУ імені І.Франка («Комп’ютерні науки» на факультеті прикладної математики та «Комп’ютерні науки» на факультеті електроніки), ІТ СТЕП Університет (Програма «Комп’ютерні науки»).

Аби отримувати інформацію від компанії про освітні можливості, потрібно реєструватись за цим посиланням

Нагадаємо, перші китайські випускники-магістри Київського інституту Технологічного університету отримали дипломи.