A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Громадське обговорення: який має бути механізм відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки

Опубліковано 19 квітня 2023 року о 08:50


До 10 травня 2023 року МОН приймає зауваження і пропозиції у формі порівняльної таблиці до проєкту нової редакції Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки. 

Стаття 46 Закону України «Про вищу освіту» визначає, що такий порядок передбачає положення, затверджене центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки. 

На сьогодні таким нормативно-правовим актом є наказ Міністерства освіти України №245 від 15.07.96, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 7 серпня 1996 р. за № 427/1452 «Про затвердження Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти». Зазначений наказ є застарілий та не відповідає сьогоднішньому освітньому законодавству. 

Пропозиції приймають на електронну адресу [email protected].

Контактна особа для надання консультацій: Віталій Носок, тел. (044) 481-32-67.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Нагадаємо, 76 студентів та 15 аспірантів отримуватимуть стипендії КМУ.