A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Громадська рада МОН звернулася до міжнародних організацій у сфері освіти

Опубліковано 09 березня 2022 року о 14:02


Громадська рада Міністерства освіти і науки України звернулася до міжнародних організацій у сфері освіти щодо повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація за підтримки Республіки Білорусь 24 лютого 2022 року.

«Український народ дає російським окупантам гідну відсіч, проте багато українців вбито, інфраструктура знищена. Зруйновано школи, дитячі садки та інші заклади освіти. Як демонструє війна, освіта – слушний інструмент протидії пропаганді. Освіта має просувати цінності миру, демократії, любові та взаємоповаги», – зазначив виконавчий директор Андрєєв Микита.

Громадська рада в листі закликає колег звернутися до органів управління Європейського Союзу, Організації Північноатлантичного договору та урядів країн із такими проханнями:

  • убезпечити українське небо шляхом направлення миротворчої авіації;
  • сприяти виключенню Російської Федерації з Ради Безпеки Організації об’єднаних націй, ввести в Україну миротворчий контингент ООН;
  • надавати Україні максимальну військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, Рада Європейської організації з ядерних досліджень припиняє співпрацю з Російською Федерацією та скасовує статус спостерігача для РФ.