A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Громадська активність у формі учнівського самоврядування є інвестицією в майбутнє, – Сергій Шкарлет під час Всеукраїнських зборів «Лідер-челендж»

Опубліковано 27 жовтня 2020 року о 14:26


150 представників обласних рад учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти взяли участь у Всеукраїнських зборах лідерів учнівського самоврядування «Лідер-челендж» 27 жовтня 2020 року.  До заходу, який відбувся у форматі конференції ZOOM, долучився й т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Громадська активність, яку ви проявляєте у формі учнівського самоврядування, є певною інвестицією особистого часу як у своє власне майбутнє, так і в розвиток громадянського суспільства України», – заявив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у вітальному слові до учасників конференції.

За його словами, сьогодні Уряд прагне зробити все можливе для того, аби навчання в закладах середньої та позашкільної освіти було максимально комфортним та ефективним.

«Наразі Міністерство на шляху розвитку громадянської освіти ставить собі за мету розвивати її не лише як шкільний предмет, а й популяризувати середовищну модель громадянської освіти – коли в безпечних та комфортних умовах школярі вчаться працювати, захищати права однокласників, дискутувати, будувати діалог та знаходити порозуміння», – зауважив очільник МОН.

Незважаючи на те, що епідеміологічні умови змусили проводити цьогорічні збори в онлайн-режимі, учні після зустрічі зможуть поширити здобутий досвід серед однолітків, розповісти про свої успіхи колегам та налагодити дружні взаємини між регіонами України.

У межах челенджу представники учнівського самоврядування розглянули пропозиції щодо реалізації лідерських проєктів до 30-річчя Незалежності України у 2020/2021 навчальному році, заслухали звіт про проведення благодійної акції «Прапор доброчинності» та погодили ініціативи командування сухопутних військ Збройних Сил України щодо спільних заходів. 

Довідково.

Міністерством освіти і науки з 2006 року проводиться системна робота, спрямована на формування соціальної активності та громадянської самосвідомості молоді через розвиток органів учнівського врядування. Зазначена робота регламентована статтями 28 та 70 Закону України «Про освіту», визначена у завданнях та заходах Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року». Серед основних завдань – запровадження молодіжних проєктів патріотичного, соціального, екологічного, культурного напрямів та спільних акцій з метою попередження булінгу в учнівському середовищі, протидії торгівлі людьми та домашнього насильства.