A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Громада юридичного факультету Вільнюського університету підтримує Україну», – Сергій Шкарлет

Опубліковано 10 березня 2022 року о 11:58


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що громада юридичного факультету Вільнюського університету підтримує Україну. Студенти, науковці та адміністрація факультету розпочали заходи з надання допомоги та підтримки українських студентів і викладачів.

Команда університету планує:

  • надати можливість продовжити навчання студентам і аспірантам юридичних факультетів закладів вищої освіти України – запросити українців приєднатися до спільноти університету (їм буде надано стипендію та безкоштовне проживання);
  • запропонувати онлайн-освіту (курси) всім студентам юридичних факультетів ЗВО України;
  • запропонувати українським викладачам працевлаштування та проживання;
  • створити центр українського права на базі юридичного факультету Вільнюського університету для розвитку знань, викладання та наукових можливостей.

Спеціальна електронна пошта Юридичного факультету Вільнюського університету – [email protected], також усі охочі можуть скористатися «гарячою лінією» (+370 693 29 958).

Крім того, Юридична Клініка Вільнюського університету (Vilnius University Legal Clinic) надасть юридичну допомогу та консультації всім біженцям, які прибувають з України до Литви. 7 березня 2022 року з цією метою було створено «гарячу лінію» (+370 623 26 041).

Більш детальна інформація розміщена на сайті Юридичного факультету та сайті Юридичної Клініки Вільнюського університету. 

Нагадаємо, Міністр освіти Республіки Ірландія підтримує Україну.