A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Горизонт Європа» та «Євратом»: Уряд підтримав проєкт розпорядження Президента про уповноваження Сергія Шкарлета на підписання Угоди між Україною та ЄС

Опубліковано 06 жовтня 2021 року о 14:08


Уряд підтримав проєкт розпорядження Президента Володимира Зеленського про уповноваження Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на підписання Угоди між Україною і Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарній до Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Рішення ухвалено сьогодні, 6 жовтня 2021 року, відповідно до розпорядження Президента України № 490/2021-рп від 24.05.21.

“Сьогодні Уряд підтримав проєкт розпорядження Президента щодо надання мені, як голові делегації від України, повноважень на підписання від імені України Угоди з Євросоюзом про участь у рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та програмі з досліджень та навчання «Євратом». Підписання Угоди заплановано в межах 23-го Саміту «Україна – Європейський Союз» у Києві 12 жовтня 2021 року. Досвід участі України у попередній програмі «Горизонт 2020» показав високий науковий потенціал українських вчених. Впевнений, участь у наступних програмах буде не менш активною та продуктивною як для розвитку науки та інновацій країни, так і для становлення економіки загалом та посилення позицій України у програмах ЄС”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Остаточні умови участі України в зазначених програмах буде оприлюднено після офіційного підписання Угоди. 

Довідково. 

Для формування спільної української позиції щодо умов участі України в програмах «Горизонт Європа» та «Євратом» у період з червня до серпня 2021 року було проведено низку координаційних та узгоджувальних нарад із центральними органами виконавчої влади, науковими та державними установами, представники яких належать до складу офіційних делегацій. Ці заходи визначено розпорядженням Президента України «Про делегацію України для участі в переговорах з Європейською Комісією щодо долучення України до участі в Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій “Горизонт Європа”» від 24.05.2021 № 490/2021-рп та розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про делегацію Уряду України для участі в переговорах з Європейською Комісією щодо долучення України до участі в Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2021-2025)» від 14.04.2021 №318-р. 

Нагадаємо, криголам «Джеймс Кларк Росс» прибув до Одеси.