A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Глава держави затвердив Положення про Раду Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту

Опубліковано 03 червня 2021 року о 09:49


Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 223/2021 «Про деякі питання підтримки розвитку освіти, науки та спорту», яким затвердив Положення про Раду Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Основним завданням Фонду та Ради Фонду є підтримка талановитої молоді та підвищення рівня освіти й науки, стажування та проведення досліджень у наукових установах України та за кордоном, розвиток вітчизняного спорту. 

Рада є дорадчим органом при Президентові України. Її члени працюватимуть на громадських засадах. В основу їхньої діяльності покладено принципи демократичності та прозорості ухвалення рішень, інноваційності та самоврядності. 

На новостворену Раду Фонду покладаються завдання щодо визначення пріоритетних спеціальностей, переліку закладів для продовження навчання і стажування та прозорого відбору стипендіатів і конкурсантів серед кандидатів, які подаватимуться на розгляд Ради Фонду. 

Підтримка талановитої молоді та підвищення рівня освіти й науки серед молодих науковців, розвиток вітчизняного спорту є важливим пріоритетом для Президента України й запорукою економічного розвитку держави. 

Нагадаємо, в Україні визначили критерії та процедуру визнання здобутих за кордоном професійних кваліфікацій.