A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ганна Новосад: Вже цього тижня Уряд віддасть кошти на НУШ та реконструкцію опорних шкіл на місця – це допоможе раніше почати закупівлі

Опубліковано 11 лютого 2020 року о 12:47

Сумщина успішно використала понад 90% всіх коштів на розвиток освіти, які держава дала у 2019 році – це один з кращих показників. Вже цього тижня Уряд віддасть кошти на НУШ та реконструкцію опорних шкіл на місця – це допоможе всім регіонам раніше почати закупівлі та краще використати виділені кошти. Було б добре досягти бодай того рівня ефективності, який ми маємо на Сумщині. Про це заявила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад сьогодні, 11 лютого 2020 року, під час зустрічі з керівниками органів управління освітою Сумської області.

“На Сумщині більше немає вбиралень на вулиці, усі кошти на Нову українську школу, проведення інтернету, закупівлю комп’ютерів, природничо-математичних кабінетів та кабінетів української мови використано в максимальному обсязі – це результат, до якого мають прагнути інші регіони. Це означає, що ви максимально системно працюєте з тендерами, можете брати на себе відповідальність при роботі з новими важкими закупівлями – наприклад, такими як проведення інтернету до шкіл. Це приклад, до якого варто прагнути іншим”, – підкреслила Ганна Новосад.

Загалом 2020-го місцеві органи самоврядування отримають з держбюджету 7 млрд 564 млн 731 тис гривень для розвитку освітньої інфраструктури.

“Це майже удвічі більше ніж минулоріч. Для нас дуже важливо, що ми змогли продовжити тенденцію до збільшення фінансування освіти. Цього року ми вперше запланували цільову субвенцію для розвитку опорних шкіл – 3,5 млрд грн. Наше завдання – щоб кожного року ця субвенція тільки зростала і ми могли робити більше для покращення якості освіти дітей у сільській місцевості”, – пояснила Міністр.

Нагадуємо, що під час відрядження на Чернігівщину Ганна Новосад зазначила, що держава має застосувати певні коригуючі підходи для фінансування освіти у місцевостях з наднизькою густотою населення (де на великій території проживає мало людей, – ред.).