A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Ганна Новосад: Чисельність опорних шкіл з хорошими вчителями та сучасним освітнім простором має зрости вдвічі — такі заклади мають бути в кожній ОТГ

Опубліковано 21 жовтня 2019 року о 17:32

Наразі в Україні більш як 800 опорних шкіл, для того, щоб в кожній ОТГ був такий заклад,  їхня кількість має зрости орієнтовно вдвічі. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки Ганни Новосад з головою Дніпропетровської ОДА Олександром Бондаренком сьогодні, 21 жовтня 2019 року, в місті Дніпро.

“Сьогодні ми бачимо, що школи, де навчається менш як 100 дітей, дають об’єктивно погану якість освіти. Наша ціль – щоб у кожній ОТГ була своя опорна школа, куди підвозились би діти, де були б окремо створені лабораторії, утеплення», — відзначила Міністр.

Олександр Бондаренко також підтвердив, що планує комплексно підходити до розбудови мережі опорних шкіл — від ремонтів і обладнання до будівництва доріг.

«Зараз ми визначаємо оптимальну кількість таких закладів і необхідне фінансування, щоб облаштувати в них сучасні умови. Будемо створювати діджитал-мапу опорних шкіл з  оптимізацією логістики. Якщо потрібно, організуємо додаткові маршрути шкільних автобусів, аби підвозити дітей», — зазначив голова області на преспідході, що відбувся за результатами зустрічі.

Нагадуємо, що втілювати ідеї НУШ і не вигорати на роботі вчителям допоможуть професійні супервізори — у МОН затвердили відповідний наказ.