A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Фінська підтримка реформи української школи: Сергій Шкарлет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні пані Пяйві Лайне

Опубліковано 10 грудня 2021 року о 17:16


Сьогодні, 10 грудня 2021 року, відбулась зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні пані Пяйві Лайне.

На зустрічі було обговорено актуальні питання двостороннього українсько-фінляндського співробітництва у контексті реалізації проєкту підтримки Фінляндією реформи української школи «Навчаємося разом» та окреслено подальші спільні кроки у цьому напрямі.

«Фінський досвід є взірцем для шкільної реформи в Україні, з яким пов’язано багато елементів реформи “Нова українська школа”. Реформа НУШ – це одна із ключових реформ Міністерства, яку ми, безперечно, продовжуємо. Уже в цьому році ми розпочали апробацію Державного стандарту базової середньої освіти в 5-х класах 143 закладів загальної середньої освіти, а також працює онлайн-інструмент “Всеукраїнська школа онлайн”, який об’єднує понад 6 тис. користувачів із більш ніж 110 країн світу. Також триває впровадження реформи професійної освіти в межах програми “EU4Skills: Кращі навички для сучасної України”, яка має на меті зробити професійну освіту привабливою для учнів, престижною серед абітурієнтів і затребуваною суспільством та відповідною потребам ринку праці», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр подякував за ініціативу щодо сьогоднішньої зустрічі та відзначив важливість розвитку українсько-фінляндського співробітництва, адже Фінляндія впродовж останніх років є надійним другом і партнером у впровадженні освітніх реформ в Україні.

Пані Пяйві Лайне зазначила, що Україна для Фінляндії є теж одним із ключових партнерів. Адже досвід і напрацювання України у сфері шкільної та професійної освіти впроваджуються у Фінляндії. Спільно працює команда над розробкою та впровадження практик для становлення якісної освіти, зокрема й підготовки вчителів та забезпечення конкурентоспроможності учнів.

На завершення учасники домовилися про наступну зустріч уже наступного тижня – під час засідання Керівного комітету проєкту підтримки Фінляндією реформи української школи «Навчаємося разом», де буде розглянуто аналіз попередньої діяльності та робочі питання співпраці.

Нагадаємо, завдяки національному проєкту «Ноутбук кожному вчителю» понад 36 тисяч педагогів уже отримали комп’ютери.