A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Фахівці МОН взяли участь у засіданні Україна-НАТО з питань науки та довкілля

Опубліковано 29 березня 2019 року о 17:41

Українська делегація під головуванням заступника Міністра освіти і науки Максима Стріхи взяла участь у засіданні Спільної робочої групи Україна - НАТО з питань науки та довкілля (СРГ). Захід відбувся наприкінці березня 2019 року в Брюсселі (Королівство Бельгія).

Під час засідання українська делегація представила головні досягнення у сфері науки та технологій, а також пріоритетні напрямки розвитку науково-технічної діяльності. Представники НАТО презентували стан реалізації проектів програми “Наука заради миру та безпеки”, зокрема, щодо боротьби з тероризмом, дослідження зброї масового ураження (CBRN AGENTS), раннього попередження та запобігання кризам.

Українською стороною, як один із пріоритетних напрямів подальшого наукового співробітництва України - НАТО, було  запропоновано проведення дослідження і моніторингу стану акваторії Чорного моря в місцях захоронення в ХХ столітті бойової хімічної зброї.  Під час засідання учасники також обговорили можливість започаткування проекту щодо реабілітації жінок-військових, які повертаються із зони конфлікту.

Крім того, українці взяли участь у засіданні комісії Україна-НАТО на рівні Комітету НАТО з питань партнерства та колективної безпеки. Вони презентували представникам країн Альянсу основні досягнення України у реформуванні  науки та технологій.

Представники Туреччини, Польщі, Греції, Німеччини, Великої Британії, Румунії, Канади та США висловили підтримку політичному курсу України і підтвердили зацікавленість у науковому співробітництві.