A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Фахівці ІТ-компаній проводитимуть практичні заняття та лекції для студентів ДНУ

Опубліковано 19 січня 2018 року о 12:19

Провідних спеціалістів ІТ-компаній долучатимуть до проведення практичних та лекційних занять в Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара. Також студенти зможуть проходити стажування або переддипломні практики в цих компаніях. Це передбачено Угодою про співробітництво, яка підписана між ДНУ та громадською організацією IT-Dnipro Community. Вона об’єднує 18 найвідоміших компаній регіону.

Нинішній Закон «Про вищу освіту» відкриває можливості для вишів залучати роботодавців як стейкхолдерів для розробки нових стандартів та змісту вищої освіти. Враховуючи популярність ІТ-спеціальностей серед молоді, представники ДНУ вирішили працювати над удосконаленням саме на цієї галузі.

“Угода про співробітництво закладає стале юридичне підґрунтя для організації різних форм взаємодії з організаціями, зацікавленими у підготовці фахівців, орієнтованих на сучасний ринок праці. Сьогодні підготовка конкурентоспроможного молодого спеціаліста – спільне завдання університету, роботодавців та влади”, – зазначив ректор університету Микола Поляков.

Вказана Угода розширює можливості ІТ-фахівців щодо співпраці з університетом: окрім викладацької діяльності, вони зможуть брати участь у розробці нових навчальних планів, залучати викладачів до стислих програм навчання інформаційним технологіям, а також ініціювати науково-практичні конференції та олімпіади.