A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Фахівці ІТ-компаній допомагають змінювати навчальні програми у львівських вишах, наближуючи їх до потреб ринку праці

Опубліковано 26 лютого 2018 року о 18:02

Провідні спеціалісти Львівського ІТ Кластеру розробили навчальні програми, а також  планують долучитися до проведення занять у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Крім того, ІТ-фахівці співпрацюватимуть зі студентами як ментори та зможуть запрошувати їх на навчальну практику.

Оновлені програми передбачають впровадження нових предметів, поглиблене вивчення англійської, роботу над власними проектами та практику в ІТ-компаніях.

За схожим напрямом спеціалісти ІТ Кластеру співпрацюють з Львівською політехнікою. Наразі вони вже оновили навчальні програми з Робототехніки та Business Analytics & Data Science.

Минулого року фахівці Кластеру та викладачі ЛНУ ім.І.Франка частково змінили програми “Системний аналіз” та “Комп’ютерні науки”. Загалом за інноваційними програмами Кластеру навчаються 456 студентів.

“Найбільшою проблемою підготовки студентів за напрямом “Кібербезпека” є різниця між теоретичним матеріалом та реальними потребами ринку праці. Зокрема, зараз на кафедрі викладається низка дисциплін економічного та технічного спрямування, які майже не пов’язані з кібербезпекою. Тому для нас таке партнерство дуже важливе", - зазначив заступник завідувача кафедри управління інформаційною безпекою ЛДУБЖД Володимир Самотий.

Докладніше про програми, а також освітні заходи Кластеру за посиланнями: https://goo.gl/YPYoeh, https://goo.gl/h9BQ21 та https://goo.gl/1W6vZk 

Довідково. Львівський ІТ Кластер – це спільнота провідних компаній Львова у галузі інформаційних технологій. Діяльність Кластеру спрямована на соціально важливі галузі – освіта, право, інфраструктура та промоція.