A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

EU4Skills виділив ще 4,5 млн грн на допомогу переселенців

Опубліковано 22 грудня 2022 року о 13:15


Внутрішньо переміщені особи отримали допомогу від ЄС в сумі 4,5 млн гривень. Зокрема, допомогу отримав Новоодеський професійний аграрний ліцей, що на Миколаївщині, який розмістив переселенців. Йдеться про:

  • 75 столів та шаф; 
  • 150 ліжок, матраців, наматрацників, подушок та ковдр; 
  • 200 комплектів постільної білизни та 200 кухонних та банних рушників; 
  • 500 стільчиків;
  • 201 одиницю побутової техніки: бойлери, пральні машини, холодильники, електричні плити, мікрохвильовки, мультиварки, електрочайники, електричні обігрівачі, праски та телевізори.

«Потужна підтримка ЄС дуже цінна та потрібна. Це лише доводить, що ми все робимо правильно та перемога близько. Загалом це вже третій пакет допомоги в межах Третього компонента програми «EU4Skills». Проєкт також допоміг профтехам відновити якісний навчальний процес, а саме закупити необхідне обладнання, матеріали для лабораторій, майстерень тощо», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Допомога реалізована в межах Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для України» за ініціативи Міністерства освіти і науки України та за підтримки Німецького державного банку розвитку KfW та Українського фонду соціальних інвестицій.

Довідково

Проєкт «EU4Skills: модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: найкращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту ― створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям. Від імені Німецького державного банку розвитку (KfW) Проєкт реалізує Український Фонд соціальних інвестицій.

Нагадаємо, що 23 грудня відбудеться презентація платформи «Професійна освіта онлайн».