A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ESFRI підтримує українську дослідницьку спільноту

Опубліковано 17 березня 2022 року о 17:25


Європейський стратегічний форум дослідницьких інфраструктур (ESFRI) у своїй офіційній заяві засудив російську агресію проти суверенної незалежної України та її громадян. Заяву підтримали представники 28 країн. 

Форум закликав дослідницькі інфраструктури та організації, що їх фінансують, у межах правової бази допомагати українській науковій спільноті, призупинити будь-які поточні та заплановані зв’язки з суб’єктами, розташованими в російській федерації та республіці Білорусь. 

«Ця руйнівна криза надзвичайних розмірів призведе до серйозних наслідків для суспільства. Команда ESFRI налаштована приділяти максимальну увагу сьогоденним подіям, адже дослідницьке співтовариство мусить залишатися місцем, в якому поважають людську гідність, рівність, солідарність, об’єктивність і чесність, а кожному її члену гарантується свобода та справедливість», – зазначено в заяві. 

Форум ESFRI солідарний з українською дослідницькою спільнотою та прагне підтримувати українських дослідників і дослідницьку спільноту в межах своїх можливостей. Форум виступив із закликом до миру, взаєморозуміння та толерантності.

Нагадаємо, Міжнародна федерація університетського спорту заборонила російським і білоруським спортсменам брати участь у змаганнях 2022 року.