A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Дві області перенесли відбірковий етап WorldSkills Ukraine на 2022 рік

Опубліковано 23 грудня 2021 року о 10:20


Через продовження дії обмежень, які передбачає «червона» зона карантину, Запорізька та Хмельницька області проведуть відбірковий етап конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine вже у 2022 році. Наразі саме ці два регіони не провели змагання за жодною з обраних комепетенцій. Решта областей та м. Київ вже підбили підсумки відбіркового етапу або мають завершити його впродовж грудня.

За попередніми підсумками, у регіональному етапі WorldSkills Ukraine 2021 взяли участь близько 300 учасників. Це учні закладів професійної та фахової передвищої освіти, вже працююча молодь віком до 22 років.

«Положенням про конкурс закладено, що відбірковий етап проходить восени. Цьогоріч через пандемію саме на цей період припав пік карантину, тож регіональні відбори відтермінували. Зараз у Києві та 12 областях провели перший етап змагань. У Київській та Івано-Франківській областях конкурс відбувся за кількома компетенціями з низки запланованих. Оскільки за планом у Запорізькій та Хмельницькій областях відбори мали стартувати у листопаді, а області й досі перебувають у “червоній” зоні, місцеві організатори проведуть WorldSkills Ukraine вже взимку 2022 року. Як на мене, це виправдане рішення, оскільки йдеться передусім про безпеку учасників», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Нагадаємо, що раніше на сайті конкурсу публікували дані про результати відборів за компетенцією “Мехатроніка”. У 2021 році команди школярів вперше офіційно брали участь у конкурсі, зокрема – за цією компетенцією. У попередні роки вони могли змагатися тільки у позаконкурсних компетенціях.