A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Два заклади профосвіти Житомирщини отримають майже 6 млн гривень на закупівлю нового обладнання, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 29 липня 2021 року о 11:24


У 2021 році два заклади Житомирської області, а саме міський Центр сфери обслуговування та Коростишівський професійний аграрний ліцей, отримають субвенцію у розмірі 5 млн 600 тис. гривень з державного бюджету. За ці гроші заклади зможуть закупити нове обладнання та техніку для навчально-практичних центрів і, відповідно, покращити підготовку учнів.

Сьогодні, 29 липня 2021 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав один з таких закладів – ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира», перебуваючи з робочим візитом на Житомирщині.

«За різними оцінками, зношеність обладнання у закладах професійної освіти перевищує 50%. Тобто для повноцінного перезавантаження галузі потрібні суттєві інвестиції. Треба зауважити, що ми не стоїмо на місці і поступово збільшуємо розмір субвенції для створення або дооснащення вже існуючих навчально-практичних центрів. Нещодавно комісія Міністерства завершила відбір закладів, які виявили бажання створити центри цього року. Серед них є і профтехи Житомирщини», – зазначив Сергій Шкарлет.

Отже, у 2021 році на базі Центру сфери обслуговування м. Житомира передбачено створення навчально-практичного центру за професіями «Пекар» та «Кондитер». Загальний бюджет центру складає 1 млн гривень, з них 700 тис. гривень – кошти з держбюджету. У Коростишівському професійному аграрному ліцеї відкриють навчально-практичний центр за професіями сільськогосподарського профілю. Йдеться про професію «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», «Плодоовочівник». На облаштування центру планують витратити 7 млн гривень, з яких 4 млн 900 тис. гривень – субвенція держбюджету.

Міністр Сергій Шкарлет також зауважив, що нині по всій країни триває активний етап вступної кампанії, зокрема й до закладів професійної освіти.

Наприклад, зараз до закладів професійної освіти Житомирської області подано 1 227 заяв, що складає 40% від планових показників регіонального замовлення. За кошти державного замовлення у регіоні цьогоріч готуватимуть за професіями «Верстатник деревообробних верстатів», «Монтажник систем утеплення будівель», «Токар» та «Слюсар-ремонтник».

Нагадаємо, що на початку серпня для викладачів та управлінців закладів професійної освіти розпочнеться навчальний курс з підвищення цифрових компетентностей. Після завершення навчання учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.