A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Два українських стартапи змагатимуться на найбільшому у світі конкурсі “зелених” технологій в Амстердамі

Опубліковано 22 вересня 2019 року о 10:37

Еко-видобуток вуглекислого газу та унікальний спосіб переробки шин за допомогою електромагнітного поля. 21 вересня 2019 року в Івано-Франківську визначили стартапи  “Carbominer” та “EcoTyre”, що представлятимуть Україну у суперфіналі найбільшого у світі конкурсу “зелених” технологій “ClimateLaunchpad” в Амстердамі.

“Усі ми знаємо, що нашій планеті необхідна турбота та відповідальне ставлення до неї. Водночас у світі є багато екологічних проблем, які потребують швидкого вирішення. Саме тому Міністерство активно підтримує “зелені” ініціативи, що допоможуть покращувати екологію”,  зазначила гендиректор директорату інновацій та трансферу технології  Дар’я Чайка.

Вона також наголосила, що участь в конкурсі такого масштабу — це можливість долучитися до інтернаціональної «зеленої» спільноти, познайомитися з майбутніми інвесторами та знайти бізнес-партнерів.

Так, переможцями стали наступні проєкти:

1 місце —  Carbominer, технологія добування вуглекислого газу для його великих користувачів (наприклад, теплиці для квітів);

2 місце EcoTyre, метод переробки шин, що базується на використанні електромагнітного поля;

3 місце —  Atmosphere, система прогнозування та аналізу погоди за допомогою штучного інтелекту.

Загалом в Україні до національного фіналу змагань «зелених» бізнес-ідей «ClimateLaunchpad» долучилося 9 команд.

У Нідерландах українські команди, що зайняли 1 та 2 місця, змагатимуться з учасниками з 53 країн світу. Призами стане грошова винагорода (10 тис. та 5 тис. євро за 1, 2 місця відповідно) та участь у програмі Climate-KIC.

Організаторами заходу стали ГО "Грінкубатор" у співпраці з МОН.

Нагадуємо, що український студент готує до запуску першу в світі лінію з переробки опалого листя на папір.