A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ДУЕТ підписав меморандум про співпрацю з провідними закладами вищої освіти Республіки Таджикистан

Опубліковано 12 квітня 2021 року о 11:02


Державний університет економіки і торгівлі підписав меморандум про співпрацю з двома провідними закладами вищої освіти Республіки Таджикистан – Таджицьким національним університетом і Таджицьким державним фінансово-економічним університетом. Документ засвідчує рішучість сторін у налагодженні партнерства й реалізації спільних наукових та освітніх проєктів.

Першим кроком до втілення зазначених у документі норм стане участь ректора Таджицького національного університету Кобилджона Хушвахтзода та ректора Таджицького державного фінансово-економічного університету Шукрулло Хайрзода у роботі IV Міжнародного наукового конгресу SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2021, що розпочався сьогодні, 12 квітня, та об’єднав понад 500 учасників із 21 країни світу. 

ISC-SAI 2021 охоплює широкий спектр тем, пов'язаних з осмисленням інформаційного суспільства, його сучасними тенденціями та майбутніми перспективами. Конгрес проводить значну кількість різноманітних наукових заходів: наукові секції, панельні дискусії, конкурси студентів та стажування тощо. 

Нагадаємо, співпраця Державного університету економіки і технологій та низки інших закладів вищої освіти України з провідними університетами Республіки Таджикистан була започаткована за підсумками робочого візиту делегації представників українських університетів на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом до Республіки Таджикистан.