A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Другий день форуму «Україна 30. Освіта і наука»: продовження реформи «Нова українська школа» та якість підручників

Опубліковано 01 червня 2021 року о 19:11


Нова українська школа – великий проєкт, який триває вже чотири роки. І ми маємо проміжні підсумки для того, щоб відкоригувати подальші заплановані кроки. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час другого дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука».

«Ключовим завданням у 2021 році є продовження реформи "НУШ". У цьому році ми розпочинаємо пілотування реформи "Нова українська школа" на наступному рівні – на рівні базової середньої освіти. На основі Державного стандарту базової середньої освіти МОН розроблено та затверджено Типову освітню програму для 5-9 класів. Це комплексний і виважений документ, який максимально враховує інтереси дітей і досягає головних цілей НУШ. Також розроблено модельні навчальні програми, розгляд яких на цей час здійснюється експертними комісіями», – зазначив Міністр.

Кабінетом Міністрів України затверджено план заходів з реалізації Національної стратегії безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі на 2021 рік.

Також Урядом ухвалено план заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) до 2027 року, яка була прийнята влітку 2020 року. STEM-освіта – не тільки для школи, вона для всіх рівнів освіти: від дошкільнят до шкіл, коледжів та університетів.

Для забезпечення здобуття не лише початкової та базової середньої освіти, а й профільної середньої освіти, спільно з профільним комітетом Верховної Ради України фахівці МОН наразі напрацьовують зміни до освітнього законодавства.

Також Міністр звернув увагу на питання щодо якості шкільних підручників. Наразі триває процес розроблення нового порядку конкурсного відбору підручників для створення прозорості механізмів відбору та оцінки текстів, проведення високопрофесійних експертиз та широких громадських обговорень.  

Нагадаємо, Сергій Шкарлет відкрив другий день Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Освіта і наука».