A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Доступ до Web of Science, Scopus та інших баз даних для українських дослідників продовжено

Опубліковано 08 липня 2022 року о 11:20


Компанія «Clarivate» продовжила українським науковцям можливість користуватися базою даних «Web of Science» до кінця 2022 року. Для установ, які раніше отримали доступ до «Web of Science», він зберігатиметься в наявному форматі. Іншим установам, які бажають його отримати, необхідно звернутися до Державної науково-технічної бібліотеки України.

Крім того, зберігатиметься доступ для українських установ і до бази даних «Scopus», якою володіє компанія «Elsevier». Таку можливість мають установи, які раніше здійснили під‘єднання через ДНТБ України, а також ті, які зареєструвалися на платформі «Research4Life». Окрім бази даних «Scopus», компанія «Elsevier» у межах проєкту «Research4Life» відкрила українським науковцям доступ до повнотекстових ресурсів бази даних «ScienceDirect», низки медичних ресурсів, як-от: «ClinicalKey», «Complete Anatomy», «Embase», «Osmosis».

Важливо, що на платформі «Research4Life» видавці наукової літератури відкрили для українських установ до кінця 2022 року безкоштовну можливість користуватися своїми електронними ресурсами. Українські вчені вже отримали безоплатний і зручний доступ через «Research4Life» до понад 114 тис. книг, близько 40 тис. журналів, десятків баз даних, зокрема доступні повнотекстові ресурси провідних видавництв наукової літератури.

На цей час уже понад 500 установ зареєструвалися або відновили реєстрацію на «Research4Life».

Видавці-партнери «Research4Life» планують продовжити доступ до ресурсів для дослідників з України щонайменше до кінця 2024 року – перевести Україну в межах проєкту «Research4Life» із групи В до групи А (як відомо, установам із країн групи А не потрібно сплачувати за використання літератури).

Нагадаємо, презентовано План відновлення України.