A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Досліджуй науку українською»: Мала академія наук України та Центр науки «Коперник» у Варшаві підписали меморандум про співпрацю

Опубліковано 26 травня 2022 року о 13:55


Днями президент Малої академії наук України Станіслав Довгий і директор Центру науки «Коперник» Роберт Фірмгофер у присутності радника Посольства України в Польщі Віталія Білого підписали меморандум про співпрацю в межах проєкту «Досліджуй науку українською».

Мета проєкту – допомогти тимчасово переміщеним українським дітям знайомитися з науковими проєктами в Польщі, а згодом і в інших країнах. Над перекладом усіх матеріалів з польської на українську працюють понад 15 евакуйованих спеціалістів МАН, що вимушено перебувають із родинами в Польщі.

Меморандум передбачає:

  • переклад українською мовою інформаційних, наукових, освітніх та інших матеріалів для центрів і музеїв науки;
  • створення нового українськомовного освітнього контенту;
  • проведення конференцій, семінарів, виставок, круглих столів, під час яких буде обговорюватися просування українськомовного освітнього контенту.

Наразі всі громадяни України можуть безоплатно відвідувати науковий центр «Коперник» у Варшаві. Завдяки інтерактивним експонатам відвідувачі проводять експерименти та дізнаються про складні природні явища. Центр є найбільшою установою в галузі наукових експериментів у Польщі та одним із найбільш передових у Європі.

Нагадаємо, затверджено Положення про Національну премію України імені Бориса Патона.