A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Дослідження води під мікроскопом, створення одягу майбутнього та інше - як черкаська гімназія успішно пілотує НУШ

Опубліковано 01 грудня 2017 року о 18:00

Які властивості має вода, навіщо нам театр та чому здоровим бути модно – усе це та інше дізнались школярі-першокласники Золотоніської гімназії ім.С.Д.Скляренка. Навчальний заклад вже четвертий місяць пілотує стандарти Нової української школи.

Приміром, під час проходження однієї з тем «Вода» школярі об'єднувались у групи та визначали в яких станах може бути вода, які характеристики вона має, чим відрізняється від інших рідин, зокрема, від соку-фрешу зі шкільної їдальні. Окрім цього, власні експеременти  школярі проводили з новим інструментом дослідження – мікроскопом.

Першачки також познайомилися і з модною індустрією. Так, протягом тижня разом зі своїми педагогами вони експериментували, досліджували, формували розуміння того, що кожна людина має право на вираження власної неповторності. Зокрема, учні побували себе у ролі журналістів, створювали вбрання для казкових персонажів та проводили математичні обрахунки.

Навчальна програма передбачала й ознайомити школярів з театром, його атрибутами та різними видами. Діти вчилися будувати діалоги, добирати відповідну лексику, міміку та жести. А краще запамятовувати слова з театрального тематики допомогла «стіна слів»: на кольоровому мольберті фіксувалися нові слова, візуалізовані відповідним малюнком, світлиною, піктограмою. Учні розпізнавали зображене та підписували словами: «сцена, актор, гляда  ч, афіша, зал, маска». Наприкінці тижня стіна слів з теми «Театр» доповнилася новими: «репертуар, сценарій, режисер, костюмер, гример, прожектор, тінь, світло».

Наступним кроком стало створення власної театральної вистави. Зокрема, школярі продемонстрували свої знання під час вистави «Рукавичка».

Математичні здібності першачки демонстрували під час ігор «УНО» та «БІНГО», розвинути зорову пам'ять допомагала гра «ШПРОТИ», а фізичну активність –  «ТВІСТЕР» та «КВЕСТ».