A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Дослідники проблем нерозповсюдження зброї масового знищення можуть отримати грант на навчання в докторантурі в ЄС

Опубліковано 13 квітня 2018 року о 16:54

Почався прийом заявок на гранти для вступу до докторантури в ЄС у галузі економіки, права або політичних наук на 2018 рік. Конкурс проводить міжнародна організація – Український науково-технологічний центр (УНТЦ).

Заявки приймаються до 15 травня 2018 року на електронну пошту [email protected]

Основні вимоги:

•Тема дослідження має бути пов'язана з розвитком та тенденціями нерозповсюдження хімічної, біологічної, радіологічної чи ядерної зброї (ХБРЯ); експортного контролю матеріалів та нематеріальних технологій подвійного використання; національні та міжнародні системи експортного контролю;
•Кандидати повинні мати ступінь магістра, отриманий в університеті України, Грузії, Азербайджану або Молдови (незалежно від громадянства);
•У кандидатів мають бути наукові керівники в обох вишах – у їхній країні й там, де вони планують навчатися.

Грант розрахований на чотирирічний контракт, що починається з вересня 2018 року. У разі достатнього обґрунтування, дата початку може бути змінена, але не більш як на 2 місяці.

Усю інформацію та документи кандидат має подавати англійською мовою. Форма заявки, перелік необхідних документів та докладніша інформація про грант є за цим посиланням.

Довідково:

Конкурс оголошено в межах проекту УНТЦ «Експортний контроль матеріалів та нематеріальних технологій подвійного використання в країнах ГУАМ». Він спрямований на те, щоб залучити академічну спільноту до сфери знань з питань нерозповсюдження ХБРЯ; створити відповідну законодавчу базу, політичні положення та адміністративну спроможність для виконання своїх міжнародних зобов'язань за режимами експортного контролю.

Мета проекту – підвищення обізнаності серед представників академічних та бізнес-спільнот, розробка спеціальних грантових програм та курсів, створення необхідних інформаційних продуктів та впровадження внутрішніх систем відповідності.