A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Додаток, який допоможе людям з інвалідністю орієнтуватися в просторі, та сучасні рішення для великих сайтів: українські виші показали свої розробки на KYIV TECH HUB

Опубліковано 03 жовтня 2019 року о 18:20

Передові стартапи українських вишів долучилися до міжнародної конференції KYIV TECH HUB, яка є одним з ефективних майданчиків для пошуку іноземних інвесторів. Вона відбулася сьогодні, 3 жовтня 2019 року, в Києві за польсько-української ініціативи Startup Bridge.

“Цей майданчик було створено, зокрема, для посилення співпраці між Україною та Польщею. Тут молоді й талановиті інноватори можуть проявити себе та отримати можливості для розвитку своїх ідей”, - зазначив під час відкриття конференції перший заступник Міністра освіти і науки України Юрій Полюхович.

Так, учасники мали змогу представити свої проєкти польським венчурним фондам, а також приватним й державним організаціям, відповідальним за грантове фінансування.

Участь у KYIV TECH HUB серед інших взяли цьогорічні фіналісти Всеукраїнського фестивалю інновацій. Так, команда бізнес-інноваційного центру Львівської політехніки представила свій проєкт Plerdy – багатофункціональне рішення для поліпшення конверсії на сайтах. Перевагою розробки є великий набір інструментів, який дозволяє в онлайнрежимі змінювати сайт.

Інші фіналісти – команда Чорноморського національного університету імені Петра Могили – демонстрували додаток HomeMappy. Він допоможе людям з вадами зору або інвалідністю легше знаходити потрібні речі в приміщеннях. Використовуючи камеру на пристрої, цей додаток розпізнає предмети та через голосовий супровід орієнтує власника в просторі.

Конференція триває впродовж доби. Переглянути трансляцію можна на Фейсбук-сторінці організаторів.

Нагадаємо, що МОН співпрацюватиме з Google над покращенням вищої освіти.