A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

До кінця року понад 50 закладів профосвіти отримають нове обладнання для майстерень

Опубліковано 04 грудня 2020 року о 16:24


У 2020 році 52 заклади профосвіти отримали фінансування для створення навчально-практичних центрів. Крім того, за рахунок залишків освітньої субвенції профтехи можуть закуповувати обладнання для STEM-лабораторій. На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук під час відкриття STEM-лабораторії в Одеському професійному ліцеї будівництва та архітектури. 

Щоб учні, які навчаються за технічними професіями, могли працювати з новою технікою, в лабораторії встановлено мультимедійний комплекс, комп’ютери, 3D-принтери, а також три верстати для майстерень. Обладнання  можна застосовувати для різних видів діяльності:  IT,  сучасна інженерія, дизайн.  

«Ми маємо активніше впроваджувати технології в освітній процес для того, щоб випускники розумілися на роботі із сучасною технікою. STEAM-лабораторія дозволить учням удосконалювати не тільки професійні навички, але й особистісні: творчий потенціал, гнучкість, вміння працювати в команді. Переконаний, що інноваційний підхід та інтеграція IT-рішень в освітній процес має стати невід’ємною частиною модернізації профтехосвіти»,  – зазначив Ігор Гарбарук.

У межах заходу заступник Міністра поспілкувався з учнями Одеського ліцею в онлайн-форматі та відповів на їхні питання, зокрема про зміни в освітньому процесі через карантин та підвищення стипендій. Також Ігор Гарбарук провів зустріч із директорами закладів профтехосвіти області та місцевими управлінцями.

Нагадаємо, що раніше на Рівненщині відкрили сучасний навчально-практичний центр для електрогазозварників.