A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

До 19 лютого у МОН триватимуть обговорення Програми діяльності Уряду у сфері професійної освіти – у них візьмуть участь понад 100 стейкхолдерів

Опубліковано 17 лютого 2020 року о 16:46

У 2020 році МОН продовжить передавати управління закладами профосвіти на місця, перегляне механізм підвищення кваліфікації педагогів, а також зосередиться на покращенні їхньої співпраці з бізнесом. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський під час обговорення плану, за яким втілюватиметься Програма діяльності Уряду у сфері професійної освіти.

Триденна сесія обговорень стартувала сьогодні, 17 лютого 2020 року, з управлінцями закладів профосвіти – директорами та їхніми заступниками, фахівцями місцевих департаментів освіти та методистами – учнями та викладачами. Вже у вівторок, 18 лютого, обговорення проведуть із представниками закладів фахової передвищої освіти, а у середу – з роботодавцями та фахівцями інших міністерств.

“У межах реформи професійної освіти і тих завдань, які поставив перед нами Уряд, ми маємо багато планів на цей рік. Частина з них вже активно втілюється. Однак зараз, коли ми ще виписуємо більшість документів, хочемо почути зауваження і пропозиції від профільних груп. Ми орієнтовані на реальні зміни та результати у профосвіті, тому хочемо дати усім стейкхолдерам працюючі механізми, а не здійснювати реформу на папері”, – зазначив Петро Коржевський.

Він, зокрема, наголосив, що зараз заклади мають орієнтуватися на запити вступників та учнів, а отже і змінювати формат спілкування з ними. Крім того, важливо приділяти більше уваги наповненню сайтів. Наприклад, там має обов’язково зазначатися адреса закладу, чи створено на його базі навчально-практичний центр і хто може там навчатися, куди звертатися за додатковою інформацією тощо.

Після презентації планів учасники мали можливість поспілкуватися у форматі запитань-відповідей, з’ясувати, як саме Міністерство буде втілювати ті чи інші політики. Завершивши обговорення, фахівці Міністерства опрацюють їх та враховуватимуть під час напрацювання документів.

Ознайомитися з короткою брошурою про реформу профосвіти можна тут: http://bit.ly/VET_brochure