A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Для якісних змін у профосвіті потрібно забезпечити заклади новим обладнанням, а деякі з них отримають кошти на створення Центрів професійної досконалості

Опубліковано 19 квітня 2021 року о 17:14


Реформа професійної освіти передбачає комплексну модернізацію матеріально-технічної бази закладів. Для цього МОН системно спрямовує кошти на облаштування навчально-практичних центрів, а у визначених профтехах планує створити Центри професійної досконалості. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук, перебуваючи з робочим візитом на Закарпатті.

"Центральна влада спільно з органами місцевого самоврядування мають працювати над тим, щоб кваліфіковані кадри не виїздили за кордон, а мали достойні умови для роботи в Україні. На етапі підготовки кваліфікованих робітників маємо дбати про системне оновлення інфраструктури у профтехах. Уряд бачить перспективу у створенні навчально-практичних центрів. Ще один шлях – створення Центрів професійної досконалості, які матимуть сучасну матеріально-технічну базу і об'єднають кращий досвід у сфері профосвіти. Плануємо, що один із таких Центрів буде створений на базі профтехзакладу Ужгорода", – зазначив Ігор Гарбарук. 

Партнерами Міністерства освіти і науки у створенні Центрів професійної досконалості виступають Європейський Союз, Уряд Німеччини та Європейський Інвестиційний Банк. Крім того, керівництво держави та Уряд також продовжують інвестувати у розвиток професійної освіти.

"Президент України Володимир Зеленський визначає професійну освіту як один із пріоритетів розвитку держави. Його Указом від 30 березня 2021 року утворено Раду з питань розвитку професійної освіти. Вона вивчатиме тенденції ринку праці, надаватиме пропозиції щодо формування сучасних професійних компетентностей, посилення спроможності закладів профосвіти", – розповів заступник Міністра.

У межах відрядження Ігор Гарбарук також відвідав Івано-Франківщину, де оглянув 3 заклади професійної освіти: Вище професійне училище №7 м. Калуша, Центр професійно-технічної освіти №1 м. Івано-Франківська та Вище професійне училище №21 м. Івано-Франківська.

Нагадаємо, що до функціоналу електронних щоденників та журналів підключаються профтехи та коледжі.